Ofertă educațională

Liceului Tehnologic Avram Iancu, Sibiu

Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I, Sibiu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Liceului Tehnic Cibinium, Sibiu

Școala postliceală sanitară Henri Coandă, Sibiu

Învățământ dual

​​Învăţământul dual se adresează absolvenţilor clasei a VIII-a, are o durată de 3 ani şi are o pondere semnificativă a pregătirii practice derulate la operatorul economic:
în primul an, pregătirea practică realizată în atelierele şcolii şi la operatorul economic COMPA SA reprzintă aproximativ 20% din timpul alocat programului;
în al doilea an aproximativ 60% din timp este alocat pregătirii practice;
în anul al treilea, aproximativ 72% din timp este alocat pregătirii practice.

Pe parcursul celor trei ani sunt organizate stagii comasate de practică cu o durată totală de 24 săptămâni, 5 săptămâni în primul an, 9 săptămâni în anul doi şi 10 săptămâni în cel de-al treilea an.

Încă din anul 2005 există un parteneriat puternic între Liceul Tehnologic “Henri Coandă” şi Compa SA, atunci când se înfiinţează Centrul de Formare Profesională, dotat la standarde europene, unde elevii liceului îşi desfăşoară orele de specialitate.

Tot de atunci compania oferă burse de şcolarizare, iar absolvenţii liceului sunt angajaţi după terminarea studiilor.

Începând cu anul 2016 învățământul în sistem dual funcționează la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, în parteneriat cu COMPA SA, pentru formarea elevilor ca operatori la mașini unelte cu comandă numerică.

În anul 2017 „Primăria Municipiului Sibiu” s-a alăturat parteneriatului și împreună cu Liceul Tehnologic “Henri Coandă” și agentul economic COMPA SA şi-au concentrat eforturile pentru asigurarea unui proces educațional modern, la standarde europene, eficient, centrat pe elev, care să conducă la formarea de specialiști capabili să se integreze fără dificultate la locurile de muncă și să fie validați pe post, încă din prima zi de muncă.

În concluzie:

Fiind absolvent al învăţământului dual, vei dobândi un certificat de calificare profesională cu care te poţi angaja imediat după terminarea studiilor, în România sau în oricare altă țară din Uniunea Europeană.

Participând la program, vei dobândi experienţă practică şi vei învăţa într-un mod diferit, prin metode de formare adecvate calificării pentru care optezi. Vei dobândi atât cunoștințe de cultură generală, cât şi abilități practice necesare practicării unei meserii.

Mai multe informații pe: https://lthcsibiu2020.weebly.com/

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Absolventi Sibiu @2020. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?